9.11.2014

Vaatekaapin raakkausta
Tykkään pukea päälleni vaatteita, joissa minulla on kiva olla ja joiden tiedän näyttävän päälläni hyvältä. Silti jostain syystä vaatekaappiini eksyy aina vaate tai pari, jotka eivät täytä tätä vaatimustani. Nykyään onneksi huomattavasti harvemmin kuin joskus ennen, mutta kaapin läpikäyminen aika ajoin on silti tarpeen.
Paitsi tyyliini sopimattomien vaatteiden poistoa, se on myös vaatteiden kunnon tarkistuksen paikka. Vaikka paita olisi kuinka rakas ja ihana tahansa, jos se on nuhjaantunut käytössä muodottomaksi, sen on aika mennä.

Vaatekaappini ei välttämättä ollut ennen raakkaustakaan se maailman täysin, mutta siellä oli yllättävän paljon turhaa tavaraa siitä huolimatta.
Tässä pinkassa on pääasiassa paitoja, jotka menivät kuntonsa puolesta joko kierrätykseen tai suoraan roskiin. Nipussa oli myös yksi aiemmin trikoopaidasta ja hameesta kasaamani mekko, jonka paitaosa oli päässyt kulahtamaan kovasti. Irroitin siitä hameen talteen ja heitin yläosan pois. Pienellä ompelulla saan uuden kivan hameen itselleni.

Onnekseni minun ei ole enää vuosiin tarvinnut miettiä radikaaleja ratkaisuja vaatekaappini sisällön hillitsemiseksi. Olen aika pitkälti päässyt sellaiseen hyvään tilanteeseen, jossa vaatteita on sopivasti, kaikki mahtuvat kaappiin helposti ja vaatteiden valitseminen ei tuota vaikeuksia aamuisin.
Toki edelleen haaveilen vaikka kuinka useasta kauniista vaatekappaleesta, mutta en vain osta niitä.

Jos vaatevyöry aiheuttaa hankaluuksia, jotain kannattaa asialle tehdä. The Glamorous Housewife-blogissa oli hauska ja ajatuksia herättävä kirjoitus aiheesta pyykkihuollon helpottamisen näkökulmasta. 
Jos vaatteita on liikaa, lääke ei välttämättä ole automaattisesti se, että hypätään toiseen ääripäähän, eli superminimaaliseen vaatekaappiin, vaan voi riittää myös se, että raakkaa pois kaikki ne, joista ei pidä yhtään ja sitten pitää paastoa uusien hankkimisesta. Kyllä vaatteita saa olla. Pitää vain löytää se tasapaino, mikä itselle toimii.

. . .

Ei kommentteja: