23.11.2014

Idea #42: Aplikoitu toppiInnostuin viikko sitten tuunaamaan yhden vanhan toppini uuteen kuosiin. Olin jo nostanut tämän mustan perustopin kierrätyspinoon, mutta nyt sain sille uuden elämän ja siitä tuli heti yksi suosikkipaidoistani. Ihanaa kun asiat lutviutuvat niin, ettei tarvitsekaan laittaa materiaalia niin sanotusti hukkaan vaan saakin kehitettyä siitä jotain mieluisaa.

Idea ei ole omani, vaan törmäsin tähän Pinterestin kautta. Pienellä salapoliisityöllä selvisi, että alkuperäinen paita on linkattu sinne Etsyn kautta. Linkki alkuperäiseen tekijään tässä
Aplikointi oli helppotekoinen ja kohtuullisen nopea juttu. Piirsin kuvion pikaisesti paitaan kalkkitussilla ja viritin kankaat kirjontakehykseen päällekkäin. Sitten kirjoin kukkasen muliinilangalla niin, että molemmat kankaat tikkaantuivat kiinni toisiinsa ja lopuksi leikkasin päällimmäisenä olleen mustan trikoon ja siistin alla olleen keltaisen trikoon reunat myös.
Tällaisessa tiheässä trikooneuleessa on se hyvä  puoli, että se ei hevillä purkaudu mihinkään, vaikka sitä leikkelisikin, joten tämäntyyliset aplikoinnit tai muut paidan tuunaukset ovat mahdollisia ilman sen kummempia huolitteluja.
Paita kestää ihan normaalin konepesunkin (tosin pesen sen nurinpäin käännettynä). 
Kaikki on siis sangen mainiota.


Käytetyt materiaalit:

  • vanha trikootoppi
  • pienehkö pala eriväristä trikoota
  • kirjontalankaa

Työvälineet:
  • kirjontakehys (valinnainen)
  • neula ompeluun
  • teräväkärkiset sakset

Aikaa kului joitakin tunteja.


. . .

Ei kommentteja: