4.8.2013

idea #14: koristetyyny kierrätysmateriaaleista

Tyttäreni sai aikoinaan lahjaksi Hello Kitty-aiheisia ompelukuvia ja niitä katsellessani sain ajatuksen käyttää yhtä kuvista ommellakseni hänelle pienen koristetyynyn.

Minulla oli hyvänkokoinen pala mustaa, paksua puuvillaneuletta, jonka olin ottanut aiemmin talteen viipaloidessani itselleni turhaksi jääneen polvimittaisen neuletakin uudistamista varten. Kyseinen uuditus on edelleen kesken, mutta ei siitä nyt enempää. 
Paksu neulepinta oli hyvä alusta kirjoa suuria pistoja ja tyynyn ristipistot ovatkin kooltaan noin 1cm x 1cm.
Käytin kirjontaan mitävainlankaa, eli käytännössä kaivoin lankavarannostani värin perusteella sopivia lankoja kiinnittämättä sen kummemmin huomiota niiden materiaaleihin tai koostumukseen. 

Neuleosuus on tikattu puuvillakankaaseen kohtuullisen tiiviisti joka puolelta kirjontaosuuden valmistuttua, joten venymistä tai vastaavaa ei pääse tapahtumaan. Kirjottu päällinen ei myöskään lerpata löysänä useiden tikkausrivistöjen vuoksi. Kiinnittävät ompeleet upposivat kätevästi silmukkarivistöjen väleihin, joten niitä ei huomaa pintapuolisessa tarkastelussa.
Ruskea puuvillakangas on uuden elämän saanut pöytäliina. Kangas oli sopivan neutraalia ja paksuutensa puolesta täydellistä tähän ompelutyöhön. 
Tätä samaa kangasta on myös neulepinnan alla.
Nappikiinnitys on hyvin yksinkertainen ja napinläpisilmut ovat kuminauhaa, jonka ompelin siististi kangaskaistaleen alle piiloon.

Kaikki materiaalit löytyivät kotoani jo valmiiksi. Neulekangas, puuvilla sekä napit ovat kierrätettyä materiaalia.

Ei kommentteja: