6.2.2013

Idea # 09 :värityskuvattulostettavat värityskuvatLuonnostelin kakkutilausta varten Angry Birdseja ja tussasin kuvat, sillä halusin saada selkeitä viivoja ja yksityiskohdat kuntoon.

Omistan onneksi skannerin, joten lykkäsin kuvat laitteeseen ja skannailin ne koneelle talteen säätötoimia ja yleistä arkistointia varten.
Tyttöni tykkää Angry Birdseista kovasti ja pyysi saada väritella alkuperäiset kuvani, mihin en suostunut, joten siistin piirrokseni kuvankäsittelyohjelmalla helposti tulostettaviksi värityskuviksi hänelle.
Käytän kuvankäsittelyyni vapaaseen lähdekoodiin perustuvaa Gimp-ohjelmaa, jonka saa ladattua netistä ilmaiseksi myös windows-ystävällisenä versiona.
Samat toiminnot löytyvät kuitenkin melkolailla kaikista kuvankäsittelyohjelmista.
Säädin ensin mustan värin oikeasti mustaksi. 
Sitten suurensin kuvan täyteen kokoonsa käsittelyn helpottamiseksi ja valitsin rajaustyökalun, jonka avulla ensin leikkasin pois kuvan ympäriltä kaiken turhan ja sen jälkeen siistin ääriviivojen väleihin jäävät tilat.
En välittänyt hinkkailla liian kliinistä jälkeä, sillä värityskuvat voivat olla rouheitakin ja tarkoitus oli saada helpotusta akuuttiin tarpeeseen.
Toimii.
. . .

Ei kommentteja: