8.9.2012

idea #04 :mittanauharannekoru

Mittanauharannekoru:
Ohje oli muistaakseni Suuri Käsityö-lehdessä joitakin vuosia sitten ja luonnostelin tämän silloin talteen hauskana ajatuksena.
Toimii vain sitkeillä, muovisilla mittanauhoilla, mutta sellaisia usein löytyy lähes jokaisen äidin tai isoäidin kätköistä käytöstä poistettuna.

Tarvikkeet:
  • pätkä vanhaa, muovista mittanauhaa
  • nappeja
  • helmiä tai muita koristeita, jos haluat käyttää
  • ompelulankaa
  • ompeluneula
  • naskali tai riittävän suuri parsinneula
  • sakset
Mittaa ensin sopivan pituinen pätkä mittanauhaa rannekorua varten. Varmista, että nauha on riittävän väljä, ettei se purista, mutta ei myöskään putoa ranteestasi. Lisää tähän mittaan noin 5cm ylimääräistä pituutta ja katkaise saksilla siitä kohdasta.
Esimerkiksi jos ranteesi ympärille sopivan väljä ja mukava korun pituus olisi 17cm, oikea lopullinen nauhan pituus olisi silloin 22cm, kun 17 senttiin lisätään tarvittavat 5cm ylimääräistä.
Helppoa. 
Mittanauhassa on lisäksi se etu, että sentit ovat siihen jo valmiiksi merkittyinä!

Ota sitten naskali tai parsinneula ja tee napinläpeä varten kaksi reikää mittanauhan toiseen päätyyn. Aseta ensimmäinen rei'istä noin 1,5cm etäisyydelle nauhan päädystä laskien ja käytä valitsemaasi nappia apuna miettiessäsi toisen reiän paikkaa. Hyvä napinläven koko voisi olla käyttämäsi napin leveys + 5 mm.
Leikkaa sitten saksilla reikien välinen etäisyys auki siististi. Pyöreät reiät napinläven päädyissä ehkäisevät läven repeytymistä vahingossa pidemmäksi.

Ompele napit nauhan toiseen päätyyn lähekkäin toisiaan. Reunimmainen nappi sijoittuu noin 1-2 sentin päähän nauhan päädystä. Päättele langat huolellisesti.
Voit koristella nauhaa tässä vaiheessa mielesi mukaan, mikäli haluat.

Pyöräytä koru käteesi ja kiinnitä.

. . .

Ei kommentteja: